Contact

Adresa:Bd Tineretului 19, Bloc A5, Ap 1, parter (Interfon 1), sector 4, cod postal 040343.

Tel:021-330.95.18 (Romtelecom) si
031-409.37.17 (RDS)

Fax:021-331.39.72

Detalii | Program SENIORI CIPRU DE NORD -

  • Grup minim: nu exista grup minim
  • Termen limita de inscriere: in limita disponibilitatii
  • Plecari:

    Septembrie 2017 - Iunie 2018

  • Durata: 8 zile / 7 nopti

pret de la 325 EURO / persoana

Program SENIORI CIPRU DE NORD Program SENIORI CIPRU DE NORD Program SENIORI CIPRU DE NORD Program SENIORI CIPRU DE NORD
  • Tarife
  • Descriere
Nu sunt informatii disponibile
Localizare:

\



Galerie imagini
  • Descriere
  • Servicii
  • Conditii
  • Orar de zbor
  • Info Utile

PROGRAM SENIOR VOYAGE

CIPRU DE NORD - INSULA AFRODITEI

Guzelyurt - Bellapais - Kyrenia - Kyrenia Harbour - Karpass Peninsula - Famagusta - Nicosia


Senior Voyage este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) - pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai variate destinatii turistice, in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi Europa si sa impartasesti experienta ta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei, facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa.

Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!

Modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care acesta functioneaza este disponibil la adresa www.seniorvoyage.eu.

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda contra cost (25 euro/ card) la achizitionarea unui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

 

 

 

Pret: de la 325 euro / pers / sejur

Avans la inscriere: minim 100 euro / pers

Plecari din: Bucuresti

Date de plecare:

  • 24.09*, 01.10*, 08.10*, 15.10*, 22.10*, 29.10*, 05.11
  • 28.03, 04.04*, 11.04*, 18.04*, 25.04*, 02.05*, 09.05*, 16.05*, 23.05*, 30.05*, 06.06*.

Durata: 7 nopti

 

 

Servicii incluse:

Transport avion Bucuresti - Larnaca - Bucuresti;

- 7 nopti cazare la hotel de 4*;

- Mic dejun si cina (2 mese pe zi - conform programului (intrare cu cina, iesire cu mic dejun) cu 1 pahar de apa si vin la masa;

- Transfer aeroport - hotel - aeroport;

- 1/2 zi excursie optionala inclusa (Larnaca, Biserica Sfantului Lazar);

- Asistenta turistica*;

 

 

 

 

Tariful nu include:

- Taxele de aeroport 95 euro/persoana

- Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno;

- Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-3 euro/zi/pers);

- Mesele de pranz;

- Intrarile la obiectivele turistice, alte taxe si cheltuieli personale.

 

 

 

EXCURSII GRATUITE

 

Biserica Sfantului Lazar din Larnaca

Biserica Sfantului Lazar din Larnaca a fost construita in secolul al IX-lea pentru a adaposti mormantul lui Lazar din Bretania. Potrivit traditiei, dupa ce Lazar a fost inviat din morti de catre Hristos, de frica iudeilor acesta a venit in Cipru, unde avea sa fie randuit episcop de Kition de catre Sfantul Pavel. Sfantul Lazar a mai trait in Larnaca timp de 30 de ani. In anul 890 au fost descoperite Sfintele sale Moaste, iar in anul 901 acestea au fost mutate la Constantinopol de catre imparatul Leon al VI-lea. Biserica Sfantului Lazar este din piatra si masoara 31.5 metri inaltime si 14.5 metri latime. Are un pridvor cu portal deschis, ale carui trepte coboara in incinta bisericii. Portalul pastreaza inscriptii grecesti, latine si franceze. In biserica se pastreaza sase icoane bizantine apartinand vechiului iconostas. Una dintre icoane il reprezinta pe Sfantul Lazar episcop, iar alta infatiseaza invierea lui Lazar. Mai amintim icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, aflata pe unul dintre pilastrii nordici.

 

 

Kyrenia Tur Panoramic

In jumatate de ora veti avea oportunitatea sa observati inima orasului Kyrenia cu al sau port fermecator, unde se afla mai multe shopuri si restaurante cu specific.  Acesteia ii va urma o vizita la Mausoleul de Razboi situat langa cele mai deosebite plaje ale zonei de nord a Ciprului. Locatia este adesea recunoscuta ca Yavuz Cikarma Plaji, locul in care trupele din armata turca si-au facut aparitia in timpul Campaniei de Pace din 1974. Veti avea oportunitatea sa observati in Muzeul Pacii si Razboiului obiecte care sa va induca in istoria insulei din 1974. In prezent, intreaga zona este apreciata pentru flora si fauna deosebite. Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

 

 


EXCURSII OPTIONALE RECOMANDATE

1. Excursie in Guzelyurt

Durata: aprox 7 ore

Acest tur se desfasoara in orasul Guzelyurt si include o varietate de atractii: Muzeul de Arheologie, Biserica St. Mamma si Saurday Bazaar in Guzelyurt, Soli Ancient City cu mozaicuri deosebite, oraselul istoric de cupru Lefke, patiserii locale cu retete traditionale. In functie de sezon, turistii pot merge sa culeaga portocale si capsuni, ori pot face o baie racoritoare intr-o pauza de o ora si 30 de minute pe plajele Caretta, Green Sea Turtle sau Akdeniz Turtle.

Include:

- Pranz (bauturile racoritoare disponibile la cost suplimentar);

- transport cu aer conditionat;

 

 

2. Excursie in Bellapais & St. Hilarion

Durata: aprox. 5 ore si 30 de minute

Bellapais si Sh. Hilarion ne conduc pana in "adancurile istoriei", aceasta excursie fiind ideala celor ce isi doresc sa afle cat mai multe. Incepe cu o vizita la Castelul St. Hilarion construit in secolul al VII-lea (principala sursa de inspiratie a lui Walt Disney in crearea personajului Alba ca Zapada). Veti avea oportunitatea de a putea observa o priveliste incantatoare pe linia de coasta Kyrenia, la aproximativ 732 metri altitudine, pentru ca mai apoi sa va opriti in satul istoric Bellapais, unde Abatia Bellapais este considerata a fi o capodopera a Arhitecturii Gotice pe taram cipriot. Tot aici si-a petrecut cativa ani din viata si autorul cartii "Bitter Lemons of Cyprus", Lawrence Durell.

Include:

- Taxele de vizitare la punctele de atractie;

 


3. Excursie in Kyrenia - Plimbare cu catamaranul

Durata: aprox 9 ore si 30 de minute

Celor ce isi doresc sa simta gustul aventurii este de dorit sa aiba in considerare zilele speciale de navigatie din Kyrenia Harbour unde vor avea ocazia sa descopere frumusetea si misterele insulei direct din Marea Mediterana. Se ancoreaza in dreptul faimoasei plaje Escape din vest sau Acapulco din est, in functie de conditiile meteorologice. Pe parcurs se face o oprire la o baie racoritoare, spre a se ajunge inapoi la destinatie pe la pranz. La bordul navei sunt servite snack-uri, iar personalul vasului are grija ca fiecare turist sa se bucure de privelistea mirifica si valurile inspulberate din care frumoasa Afrodita s-a nascut. Dupa orele pranzului se poate inota in apele cristaline ale marii, iar dupa-amiaza se porneste intr-o calatorie relaxanta inapoi catre Portul Kyrenia.

Include:

- Pranzul (la cost suplimentar bauturi racoritoare)

 


4. Excursie in Karpass Peninsula

Durata: aprox. 10 ore si 30 de minute

Localnicii recomanda oaspetilor celor care au timpul de vizite limitat, sa aleaga sa viziteze Peninsula Karpass inainte de orice alt obiectiv. Prima oprire are loc in traditionalul sat pescaresc Bogaz unde musafirii se pot bucura de celebra cafea turceasca sau de ceaiurile specifice regiunii.  Se viziteaza apoi fabrica de ulei unde se degusta paine coapta cu unul dintre cele mai bune uleiuri de masa... un gust de neuitat. Pentru a putea observa o priveliste incantatoare peste mare si reculegere intr-un loc fermecat, se viziteaza apoi Manastirea St. Andrew. Cei care iubesc sa innoate si sa faca plaja se pot bucura aici de Golden Beach of Karpaz. Urmeaza o pauza in satul Dipkarpaz, unde grecii si turcii traiesc intr-o armonie deplina, iar satul moschee are o arhitectura pedestreala deosebita cu placi de gresie albastre. Aceasta excursie imbina asadar naturaletea insulei cu franturi din istoria insulei si cultura cipriota.

Include:

- Pranzul (la cost suplimentar bauturi racoritoare)



5. Excursie in Famagusta

Durata: aprox. 10 ore

In aceasta excursie veti avea ocazia sa vizitati manastirea St. Barnabas cu deosebitele "camere cu icoane" si Muzeul de Arheologie, precum si mormantul Sf. Barnabas si apoi orasul antic roman Salamis. In aceasta zona veti putea afla mai multe si despre Biserica Ortodoxa Greaca. Dupa pranz veti putea vizita celebrele ziduri ale orasului Famagusta (printre cele mai bine conservate din lume), Turnul lui Othello unde Shakespeare si-a regasit inspiratia pentru a scrie piesa cu nume omonim (construit in secolul al XII-lea in perioada Lusignan), Catedrala St Nicholas (Lala Mustafa Pasha Mosque) si apoi Varosha sau "Orasul fantomelor".

Include:

- Pranzul (la cost suplimentar bauturile racoritoare);

- Taxe de vizitare la muzee;

 

 


6. Excursie in Nicosia

Durata: aprox. 5 ore si 30 de minute

Un oras deosebit si singura capitala divizata a Europei, aceasta excursie se realizeaza intr-o jumatate de zi cu o pauza pentru shopping de o ora la orele pranzului. Nicosia a fost centrul a numeroase civilizatii, cea mai veche denumire recunoscuta fiind "Ledra" inca din timpurile Assyriene. In perioada egipteana denumirea orasului a provenit din imbinarea numelui copilului regelui "Lefkos" si a sotiei sale "Sia" si anume "Lefkosia". Cipriotii greci au folosit aceasta denumire si datorita dialectului din limba turca s-a schimbat in Lefkosa, pentru ca numele final Nicosia sa provina din perioada lusignana. Daca va intereseaza in mod particular istoria, veti fi fascinati. Cladirile gotice franceze, moscheele si bazarul sunt cateva dintre obiectivele misterioase incarcate de istoria locului. Dupa ce zidul Berlinului a cazut, Nicosia a ramas singura capitala din lume divizata. Vizitele pot fi efectuate de o parte si de alta a orasului insa pentru aceasta este bine a se lua in calcul pasaportul. Asadar principalele punctatractie ale Nicosiei: The Green Line, Zidurile Nicosiei, casele Samanbahce, moscheea Selimiye (Catedrala St Sophia), Grand Bazaar (Bandabuliya) si Great Inn (Buyuk Han), Arasta Shopping Arcade, Lokmaci Gate.  Turul include si pauze de shopping si activitati de entertainment.

Include:

- Taxele de intrare la muzee. 

 

 

 

 

 


Hotel Riverside Garden Resort 4* (sau similar 4*)

www.riversideholidayvillage.com

 

 

 

Localizare: Localizat la Marea Mediterana, in statiunea Alsancak, la 1.5 km de plaja si 12 km de orasul Kyrenia.

Facilitatile hotelului: Printre facilitatile oferite de catre acest hotel serviciu de transfer gratuit tip shuttle catre plaja privata a hotelului sau catre orasul Kyrenia, piscina, snack bar la piscina, parc acvatic, restaurant, bar, receptie 24/7, centru spa (jacuzzi, masaj, sauna), teren de tenis, teren de volei, club echitatie, biblioteca, babysitting, spalatorie, schimb valutar, inchirieri auto, birou de turism, WIFI, mini-market.

Facilitatile camerelor: Hotelul a fost amenajat cu grija pentru a oferi comfort si relaxare in camerele sale elegante si contemporane, echipate complet cu tot ce este necesar pentru a transforma vacanta intr-una odihnitoare. Facilitatile camerelor includ baie proprie (cabina de dus sau cada), aer conditionat, balcon, TV, telefon, uscator par, minibar, seif.

Pret /pers in DBL

325 euro

Supliment SGL

190 euro

Reducere a-3-a persoana

30 euro

Copil 2 - 11.99 ani

Reducere 70 de euro in camera cu 2 adulti

Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro

 

 

 

Servicii incluse:
Nu sunt informatii disponibile

Servicii neincluse:
Nu sunt informatii disponibile
Conditii:
Nu sunt informatii disponibile

Observatii:
Nu sunt informatii disponibile
Nu sunt informatii disponibile

Acte necesare:
Nu sunt informatii disponibile
Nu sunt informatii disponibile

Va recomandam

Sejururi

Early Booking ANTALYA 2024(Lara & Belek & Kemer)

8 zile / 7 nopti
de la 342 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking TENERIFE 2024

8 zile / 7 nopti
de la 724 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking RHODOS 2024

8 zile / 7 nopti
de la 407 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking MALLORCA 2024

8 zile / 7 nopti
de la 676 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking ALGARVE 2024

8 zile / 7 nopti
de la 720 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking HURGHADA 2024

8 zile / 7 nopti
de la 373 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking DUBAI & RAS AL KHAIMAH 2023-2024 (Fly Dubai)

8 zile / 7 nopti
de la 931 EURO / persoana / sejur

Early Booking ANTALYA 2024 (Side)

8 zile / 7 nopti
de la 350 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking SHARM EL SHEIKH 2024

8 zile / 7 nopti
de la 402 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking GRAN CANARIA 2024

8 zile / 7 nopti
de la 764 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Vezi toate sejururile