Contact

Adresa:Bd Tineretului 19, Bloc A5, Ap 1, parter (Interfon 1), sector 4, cod postal 040343.

Tel:021-330.95.18 (Romtelecom) si
031-409.37.17 (RDS)

Fax:021-331.39.72

Detalii | Program SENIORI SCOTIA -

  • Grup minim: nu exista grup minim
  • Termen limita de inscriere: in limita disponibilitatii
  • Plecari:

    OCTOMBRIE 2017 - IUNIE 2018

  • Durata: 8 zile / 7 nopti

pret de la 495 EURO / persoana

Program SENIORI SCOTIA Program SENIORI SCOTIA Program SENIORI SCOTIA Program SENIORI SCOTIA
  • Tarife
  • Descriere
Nu sunt informatii disponibile
Localizare:

\



Galerie imagini
  • Descriere
  • Servicii
  • Conditii
  • Orar de zbor
  • Info Utile

 

SCOTIA - Taramul castelelor, legendelor si al scotch-ului


Stirling - Loch Lomond - Glengoyne - Loch Ness - Highlands - Fort William - Inverness - Oban - Inveraray - Glencoe - Glasgow - Paisley Abbey - Edinburgh - Rosslyn Chapel - Codul lui Da Vinci - Dundee - Perth - St Andrews

 

 

 

 

 

 

Senior Voyage este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai variate destinatii turistice, in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ai intrat in Senior Voyage Club? Grozav! Inseamna ca puteti pleca in vacanta dorita la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vizitati Scotia  si sa impartasiti experienta dvs cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Group subventioneaza si negociaza costurile calatoriei ,facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa.

Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia multor seniori sa descopere lumea!

Conditiile si modul de obtinere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si facilitatile oferite prin achizitionarea lui sunt disponibile la adresa www.seniorvoyage.eu.  

SENIOR VOYAGE CLUB CARD costa 25 euro (per card) si poate fi solicitat la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE. Veti beneficia imediat de avantajele cardului.

 

 

 

Pret: de la 495 euro / pers in camera dubla / sejur

Avans la inscriere: minim 100 Euro / persoana

Plecari din: Bucuresti

Date de plecare:

2017: 03.10, 05.10.

2018: 12.04, 19.04, 26.04, 01.05, 03.05, 08.05, 10.05, 15.05, 17.05, 22.05, 24.05, 29.05*, 31.05*, 05.06*, 07.06*

Durata: 7 nopti

* Pentru plecarile din perioada 29.05 - 07.06.2018 se va achita un supliment de 30 euro / persoana;

 

 

 

Pretul include:

- Transport avion Bucuresti - Glasgow - Bucuresti;

- 7 nopti cazare la hotel de 4*

- Mic dejun si cina (2 mese pe zi - conform programului, in ziua sosirii se asigura cina, in ziua plecarii mic dejun);

- Transfer aeroport - hotel - aeroport;

- Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie care ofera suport si tin legatura cu organizatorul pentru buna desfasurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport si insotirea turistilor pana la hotel, precum si preluarea de la hotel si insotirea turistilor pana la aeroport in ziua plecarii. De asemenea, asistenta ofera variante pentru excursii optionale si acompaniaza turistii in deplasarea catre obiectivele turistice;

- 1/2 zi excursie optionala inclusa, tur panoramic Glasgow;

- 1/2 zi excursie optionala Paisley pentru posesorii de Senior Voyage Club Card.

 

 

 

 

 

Pretul nu include:

 

Taxe de aeroport 125 euro/persoana

Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno

Taxa de statiune (se va plati la hotel)

Mesele de pranz

Intrarile la obiectivele turistice din program si alte taxe si cheltuieli personale


 

 

 

 

 

Hotel Hallmark Irvine 4* (sau similar)

http://www.hallmarkhotels.co.uk/hotels/irvine

 

 

 

Localizare: Hotelul Hallmark Irvine face parte din lantul de hoteluri Hallmark si este situat la 3 km distanta de centrul orasului Irvine si la circa 5 km distanta fata de plaja cu nisip. Aerportul din Glasgow se afla la 40 km distanta.

Facilitati hotel:  Hotelul are 2 restaurante, lounge bar unde se pot servi gustari si un sortiment bogat de cocktailuri si bauturi nealcoolice, serviciu room-service non stop, receptie deschisa non-stop.

Facilitatile camerelor: Hotelul dispune de 128 de camere elegant finisate dotate cu: aer conditionat, toaleta, uscator de par, telefon, TV satelit, birou, facilitati preparare ceai si cafea, WI-FI gratuit.

 

 

 

 

 

EXCURSII GRATUITE

 

 

Glasgow

Intram in atmosfera scotiana cu un popas in Glasgow pentru a parcurge un scurt tur panoramic si pietonal. Centrul vechi iti ofera numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halba de bere autohtona, fie pentru a admira cladirile impunatoare cu arhitectura gotica de o frumusete sobra - Sala Regala de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piata St. George. Superbele sale cladiri victoriene fac un contrast puternic cu viata de noapte vibranta, cu restaurantele si barurile colorate, unde se desfasoara aproape in fiecare seara concerte live. Vitalitatea acestui oras este de-a dreptul contagioasa, iar combinatia dintre caracterul urban si locuitorii sai prietenosi este captivanta.

Nota: Aceasta excursie se efectueaza in prima zi in timpul transferului de la aeroport catre hotel.

 

Excursie la Paisley

In aceasta zi ne dedicam unor activitati tipice localnicilor: mergem la shopping (favorita britanicilor) si exploram pub-urile, cafenelele si ceainariile (de asemenea printre activitatile favorite ale localnicilor). Daca Glasgow a fost capitala industriei de tutun din Marea Britanie, Paisley ar fi corespondentul industriei de textile. Ei bine, aici este prima noastra oprire. Paisley este unul dintre cele mai mari orase din Scotia cu o istorie bogata, nenumarate situri religioase, baruri, magazine, cafenele, muzee si galerii de arta.

Iar de aici ne indreptam spre Glasgow pentru a explora cel mai mare oras al Scotiei. Program de voie. Ia-ti inima in dinti si porneste la pas pe strazile metropolei. Daca te pasioneaza cumparaturile, neaparat trebuie sa ajungi pe celebrul bulevard pietonal, Buchanon Street. Ne intalnim la autocar la ora stabilita si ne intoarcem la hotel.

Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE.

 

 

 

EXCURSII OPTIONALE

 

 

1. Excursie la Loch Lomond Stirling - Distileria Glengoyne

Plecam in prima zi de explorare a Scotiei. Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie ce rivalizeaza ca faima si frumusete cu Loch Ness, fiind la distanta de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o ora sa ajungem la malul sudic al lacului, care se afla in prima rezervatie naturala infiintata in Scotia, Parcul National Trossachs.

Intr-o tara a castelelor, cu ce ne-ar putea impresiona Castelul Stirling? Ei bine, poate cu faptul ca a fost o fortareata regala si ca ar fi fost candva a regelui Arthur, unde se adunau Cavalerii Mesei Rotunde. Castelul Stirling domina imprejurimile, si a fost martor la nenumarate batalii si acte eroice. De vazut Sala Mare Medievala, Gradina Regala, Capela Regala si mai ales Stirling Heads, o minune a sculpturii Renasterii scotiene. Ne aflam intr-o regiune celebra pentru distileriile de whisky, asa ca ne oprim pentru o degustare de scotch autentic. La distileria Glengoyne avem parte de una dintre cele mai placute experiente scotiene. Degustarea specialitatilor locale dureaza exact cat sa ne cuprinda o voie buna care ne da curajul sa ne cunoastem mai bine, motiv pentru care, putem sa incheiem ziua cu zambetul pe buze.

 

2. Excursie la Loch Ness - Highlands - Glencoe - Fort William - Inverness

 Dupa ce am parcurs drumul de cateva ore cu autocarul, lacul Loch Ness ni se asterne in toata splendoarea sa, incadrat in peisajul montan din departare. E momentul sa punem aceeasi intrebare: oare exista sau nu Monstrul din Loch Ness? Misterul dainuie. Ne aflam in regiunea numita Highlands, un teritoriu vast cu lacuri intinse, munti cu varfuri albe aproape tot anul, campii de un verde cum nu mai gasesti nicaieri in lume. Mergem spre Glencoe, o regiune care ofera unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scotia, daca nu chiar din intreaga Marea Britanie, unde muntii se cufunda in vai (glens) de un verde intens, pana cand se intalnesc cu apele mereu schimbatoare ale lacurilor (lochs). Poposim in Fort William, oras care se mandreste cu supranumele de "capitala activitatilor in aer liber" din Marea Britanie. Vizitatorii se bucura de acces usor spre dealurile infloritoare, la trasee de alpinism sau ciclism, sporturi de iarna si acvatice - precum si la placeri mai monotone ca pescuitul sau mersul pe jos. Aflat la 9 km departare pe malul raului Ness, orasul Inverness este ultima reduta nordica pentru pasionatii de activitati in aer liber. Peisajul este demn de scenele din " Urzeala Tronurilor" sau  "Harry Potter". Mai zarim Canalul Caledonian, Rezervatia Naturala Merkinch si Castelul Inverness.  

 

3. Excursie la Oban - Castelul Inverary

Dupa micul dejun pornim spre Oban, un oras important de pe tarmul vestic al Scotiei. Oban atrage mii de vizitatori fiind un important nod de transfer pentru cei care calatoresc cu feribotul spre insulele Lismore, Colonsay, Islay, Coll, Tiree, Mull, Barra si South Uist. La mica distanta de Oban zarim castele spectaculoase, plaje intinse si peisaje de o frumusete uimitoare cu insulele Kerrera, Lismore si Mull pierzandu-se la orizont. Dar pentru a le vedea mai pe indelete, urcam dealul abrupt pe care este amplasat Turnul MacCaig. Printre atractiile din Oban mai gasim Teatrul Corran Halls, Cinema Phoenix, Muzeul Razboiului si Pacii si Distileria Oban. Usor de zarit, chiar langa malul marii, acesta este unul dintre cei mai vechi producatori de single malt din tara, inca din 1794. Apoi, drumul ne duce spre pitorescul oras Inverary unde speram sa mancam o portie zdravana de Fish & Chips, de departe cea mai populara mancare de tip fastfood din Scotia. Vizitam Castelul Inverary, aflat in Downtown Abbey. Plecand din Inverary, ne intampina peisajul uimitor al lacului Loch Fyne, renumit pentru fructele de mare proaspete.

 

4. Excursia la Edinburgh - Capela Rosslyn (Codul lui Da Vinci)

Dupa micul dejun plecam spre capitala Scotiei. Edinburgh este, fara doar si poate, nestemata coroanei Scotiei si unul dintre cele mai vibrante orase din Europa. Gazda mai multor festivaluri de arta renumite care atrag anual zeci de mii de entuziasti, orasul se poate mandri cu o colectie fabuloasa de cladiri si monumente istorice din Evul Mediu care fac parte din patrimoniul UNESCO. Este rasfatul suprem pentru orice calator: atractii la tot pasul, restaurante decadente si carciumi in care petrecerile nu se opresc, poeti de strada si artisti ambulanti gata sa-ti aduca un zambet pe buze. Castelul Edinburgh, resedinta regala pentru monarhii Scotiei, ocupa colina stancoasa ce domina orasul. De acolo avem parte de o panorama spectaculoasa, cu vedere asupra acoperisurilor si strazilor pline de viata, precum si asupra faimoasei Royal Mile, principala artera din centrul istoric. Ne despartim de Edinburgh ca sa ajungem la un alt reper legendar al Scotiei, Capela Rosslyn. Locul incoronarii mai multor monarhi, dupa ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare ca ascund o serie de simboluri atribuite fratiei secrete a masonilor templieri si mistere ezoterice care asteapta sa fie descoperite. Oare cum de exista plante reprezentate in basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera inainte de descoperirea Americilor? Insa frumusetea acestei biserici ramane principalul motiv de atractie pentru cei mai multi vizitatori.

Moment de ragaz:

Daca vrei sa simti cu adevarat atmosfera autentica dintrun oras scotian, trebuie sa intri intr-un pub local si sa savurezi un pint de ale sau bitter alaturi de localnici. Pentru ei, pub-urile sunt locuri de socializare prin excelenta. Intra in vorba cu barmanul si afla de la cea mai buna sursa, cum e treaba cu Hagi, Popescu sau Dan Petrescu, pentru ca toti ii cunosc si ii respecta.

 

5. Excursie la Dundee - Perth - St Andrews

Pornim la drum intr-un tur de o zi in care descoperim cateva dintre cele mai faimoase atractii din Scotia. Mergem in Dundee, oras ce gazduieste (poate?!) cel mai bantuit castel din lume, ne oprim sa admiram nava RSS Discovery, cea care i-a purtat pe celebrul explorator arctic Robert Falcon Scott si echipa sa in expeditia fatala din 1901 si trecem pe langa Castelul Broughty Ferry. Dupa Dundee, trecem prin frumoasa zona rurala Angus, cunoscuta drept locul de nastere al Scotiei, si unde, se spune ca visele devin realitate. Nu departe se afla Castelul Glamis unde a copilarit Regina Elisabeta I. Apoi mergem in Perth, odinioara capitala Scotiei, cu o arhitectura impresionanta si cu o istorie fascinanta. Printre atractii ar fi Castelul Balhousie, o fortareata care serveste astazi ca garnizoana pentru regimentul The Black Watch, gradina botanica Branklyn Garden, si nu in ultimul rand George Street, loc celebru pentru pasionatii de cumparaturi. Dupa ce gasesti suvenirul perfect intr-unul din pitorestile magazine, pornim la drum din nou. Urmatorul popas va fi in St. Andrews, locul in care s-a inventat jocul de golf si unde se afla si cea mai veche Universitate din toata Marea Britanie. Aici a intalnit-o Printul William pe viitoarea ducesa de Cambridge si actuala sotie, Kate Middleton. O plimbare la pas prin frumosul si cochetul oras St. Andrews va fi o adevarata incantare cu vizita obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands.

Momente de ragaz:

Unul dintre lucrurile care intriga orice strain in Scotia este legat de portul lor traditional, in special de kilt-ul cu acea podoaba rotunda atasata in fata. Piesa vestimentara pare sa fie o mostenire de la vechii celti. Fiecare clan avea un pattern unic al tesaturii in carouri. Traditia kilt-ului ramane si astazi vie, barbatii purtandu-l cu ocazii cu totul speciale, in special la ceremonii (casatorie, absolvire de colegiu sau botezul copiilor).

 

 

Servicii incluse:
Nu sunt informatii disponibile

Servicii neincluse:
Nu sunt informatii disponibile
Conditii:
Nu sunt informatii disponibile

Observatii:
Nu sunt informatii disponibile
Nu sunt informatii disponibile

Acte necesare:
Nu sunt informatii disponibile
Nu sunt informatii disponibile

Va recomandam

Sejururi

Early Booking ANTALYA 2024(Lara & Belek & Kemer)

8 zile / 7 nopti
de la 342 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking TENERIFE 2024

8 zile / 7 nopti
de la 724 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking RHODOS 2024

8 zile / 7 nopti
de la 407 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking MALLORCA 2024

8 zile / 7 nopti
de la 676 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking ALGARVE 2024

8 zile / 7 nopti
de la 720 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking HURGHADA 2024

8 zile / 7 nopti
de la 373 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking DUBAI & RAS AL KHAIMAH 2023-2024 (Fly Dubai)

8 zile / 7 nopti
de la 931 EURO / persoana / sejur

Early Booking ANTALYA 2024 (Side)

8 zile / 7 nopti
de la 350 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking SHARM EL SHEIKH 2024

8 zile / 7 nopti
de la 402 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Early Booking GRAN CANARIA 2024

8 zile / 7 nopti
de la 764 EURO / persoana / sejur 7 nopti

Vezi toate sejururile